KFC behoudt haar 3 sterren

3 sterren

De jeugdopleiding van KFC De Kempen is beloond voor zijn harde werk en BLIJFT een 3 STERREN-club !

 

Met INTERPROVINCIAAL en GEWESTELIJK jeugdvoetbal !

 

We ontvingen zopas het resultaat van onze jeugdaudit die werd uitgevoerd door Double Pass (*)

 

Met enige trots kunnen we meegeven dat onze club opnieuw het 3 sterren label behaald heeft.  

Dit betekent dat we ook de volgende 3 seizoenen INTERPROVINCIAAL kunnen blijven aanbieden, zonder uiteraard het GEWESTELIJK jeugdvoetbal te vergeten. 

 

Als club kijken wij ernaar uit om de jeugdopleiding verder kwalitatief uit te bouwen en de uitdagingen van de toekomst aan te gaan met als enige doel : een steeds betere en kwaliteitsvollere opleiding aanbieden aan de jeugd van KFC De Kempen.

 

Het behalen van deze 3 sterren is de bekroning en waardering van jaren hard werken binnen alle geledingen van onze jeugdopleiding, zowel voor als achter de schermen. 

 

Door mensen die hun vrije tijd opofferen voor onze club met allemaal hetzelfde doel : onze jeugdspelers laten voetballen in de beste omstandigheden en met de beste omkadering.

 

Als bestuur wensen wij dan ook IEDEREEN uitdrukkelijk te bedanken voor de geleverde inspanningen, elke dag opnieuw. Het behalen van dit nieuwe label voor Interprovinciaal Voetbal is een terechte beloning voor jullie harde werk.

PROFICIAT voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt !!!




 

(*) Double Pass is een Belgisch bedrijf dat (con)federaties, competities, clubs en individuen beoordeelt, adviseert en opleidt om hun talentontwikkeling te optimaliseren. Double Pass is een adviserend orgaan naar de KBVB; de Belgische Voetbalbond bepaalt uiteindelijk, op basis van het advies van Double Pass, de sterren. Lees meer op https://www.doublepass.com/vlaanderen/

 

Driejaarlijks wordt de club doorgelicht en worden tal van onderdelen van de jeugdopleiding geëvalueerd. Om de jeugdopleiding te evalueren maakt men gebruik van een geautomatiseerd evaluatiesysteem en is het de bedoeling om de professionele kenmerken en de kwaliteitsvoorwaarden van een jeugdopleiding objectief en gestructureerd in kaart te brengen.
 


 

De audit is opgebouwd rond 8 kwaliteitsdimensies, namelijk 

  • Strategie en beleid
  • Organisatie
  • Communicatie en human resources management
  • Operationeel management
  • Voetbalopleiding: team
  • Voetbalopleiding: individu
  • Accommodatie en materieel
  • Effectiviteit (doorstroming van jeugdspelers naar beloften/1ste elftal)

 

Behaal je 3 of 4 sterren dan is je jeugdopleiding interprovinciaal niveau waardig.