FC Wortel - KFC De Kempen 10 - 1

De Kempen Dames moesten voor de beker van Antwerpen op bezoek naar Wortel. Bij een temperatuur van 25° en met slechts 10 spelers aan de aftrap, moest geel-blauw van meet af aan een ongelijke strijd aangaan. De oudste speler bij De Kempen was 21 jaar, bij de thuisploeg was de jongste speler 21 jaar, en dus maakte ook ervaring en maturiteit een belangrijk verschil.
Eenmaal Wortel de score had geopend na 8’, volgden in de 21’ en de 28’ de 2-0 en de 3-0. Charlotte Lauwers had een bezoekende kans, en zag haar poging maar nipt naast gaan. Even voorbij het half uur drong op links Annelien Van Eyndhoven met de bal aan de voet de zestien binnen. Finaal werkte ze keurig af en gaf de thuiskeeper het nakijken: 3-1. In amper vijf minuten ging het evenwel naar 7-1. En de twee laatste thuisdoelpunten kwamen er jammer genoeg na foute beslissingen van de scheidsrechter, waardoor de score overdreven was. Voor de bezoekers kenden twee pogingen via Aranka Van Den Eynde jammer genoeg geen succes.
Toch gingen De Kempen-dames de tweede helft vol goede moed van start. Lange tijd was de wedstrijd evenwichtig. Gelegenheidskeeper Rinke Van Der Paelt voorkwam meerdere keren een doelpunt. Toch moest ze zich nog 3 keer in de tweede helft gewonnen geven. De vrije trap van Luna Cuylaerts was niet onaardig, en ook Charlotte Lauwers kwam net niet tot scoren vermits de Wortel-keeper nog nipt redde. In de slotfase kwam Kato Vissers nog in schietpositie, maar haar gekraakt schot ging over de doelkader. Met z’n tienen toonden de geel-blauwe dames collectief lovenswaardige inzet, maar de ongelijke strijd in warme temperaturen resulteerde in het voordeel van de thuisploeg.

KFC De Kempen: Rinke Van Der Paelt, Luna Cuylaerts, Miek Geenen, Charlotte Lauwers, Pauline Martens, Annelien Van Eyndhoven, Aranka Van Den Eynde, Frauke Smeyers, Elise Poleszczuk, Kato Vissers

Doelpunten: 8’ Snels 1-0, 21’ Jansen 2-0, 28’ Jansen 3-0, 32’ Van Eyndhoven 3-1, 34’ Vissers (owngoal) 4-1, 37’ Jansen 5-1, 38’ Jansen 6-1, 39’ De Bruin 7-1, 55’ De Bruin 8-1, 60’ Brosens 9-1, 81’ Brosens 10-1