KFC De Kempen - Hoogstraten VV 3 - 3

De dames uit Hoogstraten pakten uit met een sterk openingskwartier. Ze toonden zich daarbij dodelijk efficiënt en werkten af aan 100%. De twee kansen werden meteen ook twee doelpunten nadat de thuisdefensie te simpel uit verband werd gespeeld. In het tweede kwartier herstelden de gastvrouwen het evenwicht in de wedstrijd. Doelgevaar voor de bezoekende keeper Brosens bleef evenwel achterwege, want schoten van Bellekens en Hendrickx misten de juiste richting. De aansluitingstreffer kwam er dan toch via Bellekens, en bij een nieuwe lokale aanval zat goalie Brosens het snelst op de bal. De Kempen ontsnapte aan de 1-3 wanneer Van Dijk van Hoogstraten vergat af te werken. Een laatste kans in de eerste helft was er voor De Kempen, maar De Busser duwde de bal te ver van de voet.
Na de koffie kregen we een totaal andere en veel gretigere thuisploeg te zien. Hendrickx maakte al snel de gelijkmaker met een laag schot vanuit de tweede lijn. In een sterk vijfde kwartier kwamen er voor geel-blauw plots kansen bij de vleet. De poging van Bellekens werd nog ontzet, en de rebound van De Busser stuitte op keeper Brosens. Even later zette Hendrickx de actie op en dribbelde doorheen de bezoekende defensie. Op haar assist voor doel gaf evenwel geen afwerker present. De Busser schoot van dichtbij de wenkende kans op de 3-2 over doel. Diezelfde De Busser zorgde snel daarna andermaal voor de dreiging. Ook Bellekens kreeg nog de 3-2 aan de voet, nadat haar schot in corner werd afgeblokt. Hoogstraten-keeper Brosens hield Hendrickx van een doelpunt, en aan de overkant was thuiskeeper Wils evengoed bij de pinken met een goede redding bij een schot van Van Meir. In de 70’ werd centraal De Busser keurig gelanceerd door Hendrickx. De lokale spits was het snelst en gaf koelbloedig Brosens het nakijken, goed voor de 3-2 die al een tijdje in de lucht hing. De voorsprong kon nog worden uitgediept, maar De Busser schoof de bal naast de keeper en naast het doel. Hendrickx schoot in de 75’ rakelings naast, en ook haar poging enkele minuten later zoefde naast het doelkader. De thuisploeg kreeg het deksel op de neus, wanneer een voorzet-schot buiten bereik van Wils de netten deed trillen. Op basis van de tweede helft, waarbij De Kempen veel meer grinta vertoonde, was de 3-3 een te karig resultaat voor het geleverde spel.

KFC De Kempen: Wils, Hendrickx, Van Tendeloo, Bellekens, Daems, Leysen, Boonen, Meeuwssen, De Busser, Smeyers (46’ Van Der Paelt), Poleszcuk (65’ Vissers)

Doelpunten: 2’ Loeman 0-1, 10’ Van Dijk 0-2, 25’ Bellekens 1-2, 46’ Hendrickx 2-2, 70’ De Busser 3-2, 85’ Van Meir 3-3