KFC De Kempen - KVK Beringen 2 - 2

De eerste helft was evenwichtig, maar tegelijkertijd één om snel te vergeten. Alle schoten richting doel gingen over of naast, en dus bleven beide keepers voor de pauze werkloos.
Na 5’ kwam thuisverdediger Vervoort in de problemen, maar de doorgebroken Er schoot onbesuisd over. Een minuut later viseerde Ruben Meynendonckx het zijnet op vrije trap van Vets. Het schot van bezoeker Grepi op het half uur ging een meter over, en in de 45’ ging de knal van gastheer Dix een meter naast.
De tweede helft was amper bezig en in twee dolle minuten bracht Grepi de 0-2 op het bord nadat telkens de bal van op rechts voor doel werd gebracht. Na een laterale pass schoot hij laag de 0-1 aan de tweede paal tegen de netten. En een minuut later stond hij centraal voor doel goed geplaatst om binnenkant voet af te ronden. In de 63’ dook bij een hoekschop de ingevallen Wynants op aan de eerste paal en zijn kopbal strandde op de staander. Govers schoot in de rebound de aansluitingstreffer binnen. Hieruit putte De Kempen de nodige moed en de thuisploeg ging op zijn elan verder. Een listige lage voorzet van Michiel Meynendonckx werd paniekerig in hoekschop gewerkt. In de 70’ dwong Vets Beringen-keeper Kaya tot een goede redding waarbij laatstgenoemde met de vuisten de bal over zijn kooi tikte. Ook Wynants vond Kaya op zijn weg wanneer hij van dichtbij op doel kopte. Andermaal zat het bezoekende sluitstuk er met de vuisten tussen. In de 84’bracht Trommelen van op rechts de bal voor doel. Vets stond goed geplaatst en verschalkte dit keer met een droge knal verdediging en doelman: 2-2.
In de blessuretijd was De Kempen nog enkele keren dicht bij de winning-goal. De knal van Michiel Meynendonckx miste precisie, en even later werd een knal richting kader van andermaal Michiel Meynendonckx in de kleine rechthoek onorthodox afgeblokt. Wanneer bij een hoekschop Bakkovens net niet kon koppen, plofte de bal geheel onverwachts op de voet van de vrijstaande Dix, die te verrast was en zelfs niet in een reflex tot trappen kwam. Op basis van de kansen zat er voor De Kempen meer in dan de puntendeling.

FC De Kempen: Hooyberghs, Vervoort, Ruben Meynendonckx, Michiel Meynendonckx, Dix, Lauryssen (61’ Wynants), Van Den Putte, Bakkovens, Govers (84’ Nuyens), Trommelen, Vets (92’ Moorkens)

KVK Beringen: Kaya, Bilgin, Er, Weeghmans, Yavuz, Grepi, Pruna, Teker, Vermeiren, Creemers, Driessen (46’ Kislali)

Doelpunten: 47’ Grepi 0-1, 49’ Grepi 0-2, 62’ Govers 1-2, 83’ Vets 2-2

Gele kaarten: 41’ Michiel Meynendonckx, 61’ Pruna, 93’ Vermeiren