KFC De Kempen A - KVV Vosselaar 1 - 3

Het degraderende Vosselaar had aan welgeteld twee doelkansen en een koude counter na vermeend falen van de grensrechter voldoende om drie keer te scoren. De thuisploeg werd bijkomend tot 10 herleid nadat de bezoekers de scheidsrechter intimideerden, hetgeen tot een tweede geel voor Verheyen resulteerde voor een wel erg lichte overtreding.
Niet dat de eerste helft van De Kempen zo fameus was, maar Vosselaar was geen moer beter. Bij een offensieve poging van de thuisploeg, was Gielis te verrast om te scoren. Voor de bezoekers was de kopbal van Julien te hoog gemikt.  Een saaie eerste helft leek af te stevenen op een scoreloze tussenstand. Maar voorbij het half uur kreeg Stokmans centraal voor doel te veel ruimte, waardoor hij makkelijk een voorzet kon controleren en kon scoren.
De Kempen kwam met meer grinta uit de kleedkamer. Maes bracht Swaans in stelling en doelman Joris was een eerste keer bij de pinken. Een klutsbal belandde even later aan de tweede paal, waar Van Riel centimeters te kort kwam om af te ronden. Bij een uithaal van Swaans moest Joris in twee keer redding brengen. Op het uur gaf Gielis een snelle assist aan Dierckx die vanuit een scherpe hoek de verste paal trof. Vosselaar zat nu al een geruime tijd in de wurggreep van de thuisploeg. Wanneer Maes het leer voor doel bracht, werd het schot van Swaans in eerste instantie nog afgeweerd. De bal kwam in de voeten van Trommelen die de oververdiende gelijkmaker binnen schoot. De Kempen ging op zijn elan door, en twee minuten later kopte Verheyen de corner ongelukkig op de rug van een ploegmaat. In het geharrewar dat er op volgde werd het wel erg warm voor de kooi van Joris, en ook de gevaarlijke uithaal van Brouwers was niet succesvol. Een lichte overtreding zoals er dertien in een dozijn voorkomen op een match, werd voor Verheyen fataal. De Vosselaarse gehaaide defensie rook bloed en kregen de ref zo ver dat hij geel bovenhaalde. Pas dan drong het bij de spelleider door dat het een tweede gele kaart betrof... en slaagden de bezoekers in hun opzet. De ongelukkige Verheyen mocht richting kleedkamer. Het lukte vanaf dan de thuisploeg niet meer om de druk aan te houden, op zoek naar de 2-1. Meer zelfs, Vosselaar scoorde in de 80' uit het niets de 1-2. Een overduidelijke corner werd in blessuretijd onbegrijpelijk een doeltrap. Vosselaar bracht de bal snel in het spel en counterend werd de overdreven 1-3 gescoord. Met een 6 op 6 mocht Vosselaar zich dit seizoen het zwarte beest van De Kempen noemen, en werd hun schamele puntenoogst zaterdagavond op 16 gebracht.

FC De Kempen: Verbist, Kocak, Govers, Gielis, Dams (43' Swaans), Dierckx, Maes, Goethaert, Verheyen, Van Riel (63' Brouwers), Trommelen

Doelpunten: 36' Stokmans 0-1, 63' Trommelen 1-1, 80' Geudens 1-2, 90' Geudens 1-3
Gele kaarten: Raymaekers, Verheyen, Van De Kerkhof, Heuvelmans
Rode kaarten: Verheyen (2 x geel)
Scheidsrechter: Glen Janssens