KFC De Kempen - Lentezon 2 - 3

De thuisploeg kwam erg ongelukkig op 0-1, nadat een onschuldige terugspeelbal compleet buiten bereik van gelegenheidskeeper Fleur Daems in doel belandde. Even later kende de bezoekers pech wanneer een bal de paal trof. Met een goed gemikte knal op doel verdubbelde Van Oers de voorsprong voor Lentezon. Bij De Kempen mikte Ynske Igodt een eerste keer te hoog, en even later besloot ze van uit een scherpe hoek naast. De afwerking bij Lentezon was beter, en met een laag schot net naast de verste paal scoorde Meziane de 0-3. Toch scoorde De Kempen ook nog voor de rust. Ynske Igodt probeerde het van erg ver, en het leer viel in de verste hoek tegen de netten.
Beide ploegen waren de match begonnen met tien spelers en konden dus geen vervangingen doorvoeren. In de tweede helft was De Kempen de meest offensieve ploeg, maar scoren lukte niet. Erger werd het wanneer Dorien Delefortrie geblesseerd uitviel, en de thuisploeg met negen tegen tien verder moest. Igodt zag haar knal binnen de kader afgeblokt, en ook Vie Puts kon een unieke schietkans niet verzilveren. Ondanks de numerieke minderheid kwam De Kempen aanvallend beter voor de dag, maar de kers op de taart in de vorm van een doelpunt ontbrak. Zo bracht de Lentezon-keeper redding bij een schot van Rinke Van Der Paelt. In een lokaal slotoffensief kon De Kempen nog twee hoekschoppen en een vrije trap afdwingen. Ynske Igodt bracht de corner voor doel, en het schot van Frauke Smeyers werd afgeblokt met opnieuw een hoekschop tot gevolg. Andermaal trapte Ynske Igodt de corner, en dit keer deed Frauke Smeyers de netten wel trillen, en het stond meteen 2-3. Helaas restte de thuisploeg te weinig speelminuten om nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker.
De KFC-dames speelden een erg verdienstelijke tweede helft.

FC De Kempen: Daems, Geenen, Puts, Martens, Igodt, Delefortrie, Van Der Paelt, Smeyers, Poleszczuk, Vissers

Doelpunten: 6’ Martens (own-goal) 0-1, 24’ Van Oers 0-2, 40’ Meziane 0-3, 44’ Igodt 1-3, 89’ Smeyers 2-3