KFC Zwarte Leeuw - KFC De Kempen 1 - 1

Een onverhoopt succes zat er helaas voor FC De Kempen niet in, nadat De Leeuwen in de laatste minuut van de extra tijd alsnog de gelijkmaker scoorden. Toegegeven, het zou een overwinning op een diefje zijn geweest, maar De Kempen wordt al een seizoen lang door de voetbalgoden op cruciale momenten in de steek gelaten.
In de eerste helft lieten de bezoekers de betere combinaties optekenen, en eisten ook het veldoverwicht op. Enkel in de zone van de waarheid sputterde de motor. De thuisploeg hield veel volk achterin, en zorgde bij hun tegenprikken voor meer oorlog in de zestien. Zo werd Colman met een gemeten voorzet in stelling gebracht, maar in het duel werd de thuisspits te fel gehinderd zodat zijn schot naast ging. Ook Bakkovens moest zich op het kwartier reppen in duel met de doorgebroken Colman. Een voorzet van Da Silva tot aan de tweede paal vond geen afwerker, en voor De Kempen infiltreerde verdediger Trommelen regelmatig in de aanval. Thuisverdediger Simons zag hierbij alle kleuren van de regenboog. Op voorzet van Ruben Meynendonckx, zag Dix zijn schot afgeblokt. In de 38' bracht Vets op vrije trap de bal voor doel, waar aan de tweede paal Michiel Meyendonckx voor de keeper opdook. Hofmans stond goed geplaatst en bracht redding. Net voor de rust zoefde een dreigende en gevaarlijke voorzet van gastheer Da Silva voorlangs.

In het vierde kwartier zette Zwarte Leeuw de bezoekers zwaar onder druk. De bezoekende defensie kreunde onder een spervuur van aanvallen. Colman aarzelde te lang om succesvol af te ronden, en tien minuten later mikte aan de tweede paal Lambrechts een wenkende kans hoog over nadat Da Silva de assist gaf. Net voor het uur kapte Colman zich goed vrij en bracht zichzelf in schietpositie. Hooyberghs voorkwam de 1-0 en redde in corner. De hoekschop die er op volgde werd aan de tweede paal grondwaarts in de hoek gekopt. Hooyberhgs ranselde dit keer in de benedenhoek het leer uit zijn kooi. Ook Noeyens stuitte op Hooyberghs, en Colman raakte het leer ongelukkig waardoor zijn schot naast ging. Tijdens dit aanvallend lokaal geweld had aan de overkant Hofmans aan de eerste paal redding moeten brengen nadat een afgeblokt schot van Lauryssen gevaarlijk werd. Ietwat tegen het spelbeeld in kwam de 0-1 er in de 65'. Vets bleef ter hoogte van de doellijn in balbezit, en leverde achterwaarts in tot bij Michiel Meynendonckx die Hofmans met een precieze knal het nakijken gaf. De Leeuwen gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar konden de offensieve druk van net na de pauze niet meer ontwikkelen. Een actie van Da Silva mondde een kwartier voor tijd uit in een hoekschop. Aan de overkant stak ook De Kempen regelmatig zijn 'neus aan het venster'. Wynants schoot de assist van Gielis op doel, maar een verdediger werkte in hoekschop. Bakkovens stuitte op keeper Hofmans, en Dix zette met Wynants de actie op, om dan zelf zijn schot in hoekschop te zien verdwijnen. In de slotfase kopte De Beukelaer een corner op Kempen-keeper Hooyberghs. In de 89' gaf Michiel Meynendonckx de assist aan Lauryssen die te hoog mikte. Twee minuten later was ook het vizier van Dix niet optimaal, want zijn schot ging een meter naast. Het venijn zat 'm voor De Kempen in de 94'. Lenaerts kon in een dicht bevolkte kleine rechthoek de hoekschop alsnog tegen de netten koppen.

FC De Kempen: Hooyberhgs, Ruben Meynendonckx (76' Govers), Michiel Meynendonckx, Vervoort, Gielis, Dix, Lauryssen, Van Den Putte (68' Wynants), Bakkovens, Trommelen, Vets

Doelpunten: 65' Michiel Meynendonckx 0-1, 90'+4' Lenaerts 1-1
Gele kaarten: Vets, Da Silva