KSK Loenhout - KFC De Kempen 2 - 2

De eerste helft werd volledig gedomineerd door De Kempen, en toch stond het aan de rust verrassend 1-0 in het voordeel van Loenhout. De eerste goede kans kwam op naam van Silke Hendrickx die haar pegel maar nipt naast zag gaan. Doordat de bal fel stuiterde kon Luna Cuylaerts haar schot niet de juiste richting meegeven. Silke Hendrickx viseerde even later de korte hoek, maar Loenhout-keeper Mucha ging goed plat en bracht redding. Het overkwam ook Lien Van Tendeloo die van dichtbij binnen de doelkader schoot, maar op Mucha stuitte. Bij balverlies in de geel-blauwe defensie, was keeper Nele Meeuwssen attent en bracht redding. Thuisaanvaller Hofmans trof de deklat in de 36’, en Sterkens kon in de rebound de 1-0 scoren. Net voor de pauze dwong voor De Kempen Fleur Daems de thuiskeeper tot een goede safe.

Vroeg in de tweede helft bracht Silke Hendrickx na een rommelige fase voor doel de bordjes terug in evenwicht. De Kempen-dames gingen op hun elan door en ook de ingevallen Charlotte Lauwers zorgde voor gevaar. Bij een vrije trap aan de rand van de zestien, bracht Luna Cuylaerts het leer voor doel. Silke Hendrickx kopte op de paal en de teruggekaatste bal werd door Fleur Daems tegen de netten geschoten. Na een mooie bezoekende aanval voorkwam met een goede redding Mucha de 1-3 bij de poging van Sien Gaublomme. Mucha dook nog maar eens goed in de korte hoek na de één-twee tussen Luna Cuylaerts en Silke Hendrickx. De plaatselijke keeper hield haar ploeg in de wedstrijd door ook bij het schot van Charlotte Lauwers redding te brengen. Het zou De Kempen zuur opbreken, want in de 85’ bracht Hofmans Loenhout op gelijke hoogte. De thuisploeg scoorde aan 100%, en De Kempen kende meermaals pech door het sterke keeperswerk van Mucha.

KFC De Kempen: Meeuwssen, Gils, Hendrickx, Gaublomme (82’ Van Der Paelt), Van Tendeloo, Daems, Martens (70’ Vissers), Cuylaerts, Boonen, Smeyers, Poleszczuk (55’ Lauwers)

Doelpunten: 36’ Sterkens 1-0, 52’ Hendrickx 1-1, 54’ Daems 1-2, 85’ Hofmans 2-2